Het gebied het Salzburgerland, het Salzachdal in Oberpinzgau, is een schitterend deel van de Alpen met enorm veel mogelijkheden. Hieronder vindt u een kleine selectie van activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving en in Muehlbach zelf.

Kabelbanen

De verschillende kabelbanen die u brengen tot boven de 2000m, liggen dichtbij. Vandaar heeft u een schitterend uitzicht op de bergen van boven de 3000m. Hieronder enkele kabelbanen:

  1. Wildkogelkabelbaan naar de Ski- en Vakantiearena Wildkogel.Van hieruit zijn verschillende wandelingen mogelijk, met uitzicht over de Großvenediger en in de verte de Großglockner. Vanuit onze Villa kunt u deze bergen ook per auto bereiken
  2. Panoramakabelbaan naar het skigebied van Kitzbühel en van hieruit kunt u verschillende typen wandelingen maken
  3. WeissSeekabelbaan u ziet dan onder u 3 meren en weer een schitterend uitzicht. Eenmaal boven zijn er allerlei wandelingen mogelijk. (o.a naar de Rüdolfshütte)
  4. Areitskabelbaan bij Zell am See kijkt uit over het meer bij Zell am See
  5. Schmittenhoehekabelbaan vertrekt vanuit het centrum van Zell am See. Zell am See is ongeveer 30-35 minuten rijden
  6. Kitzsteinhornkabelbaan in Kaprun is de beste manier om de Kitzsteinhorn te zien. Dit bekende skigebied biedt enorm veel mogelijkheden

Wandelen

Muehlbach vormt een deel van het Nationale Park ‘Hohe Tauern’. Het museum en bezoekerscentrum ligt in het stadje Mittersill, een kort ritje met de auto, bus, of een stevige wandeling van ons chalet. Het Park is een heel uitgestrekt gebied en verschaft ontelbare wandelmogelijkheden in de zomer.

Als het u om een mooie omgeving gaat, kunnen wij ook de Krimml Waterval aanbevelen. Met 380m (over 3 delen) is deze waterval de hoogste in Europa. Vlakbij de waterval is de Water Wonder World (speciaal leuk met kinderen). Een andere bezienswaardigheid in de buurt is het Planetarium in Königsleiten (door Nederlanders geleid). Op ongeveer 45 minuten rijden, liggen de Glockner-Kaprun dammen. Deze worden gebruikt voor het opwekken van electriciteit. Veel dichterbij zijn natuurlijke meertjes waar ook in gezwommen kan worden. Speciaal geschikt voor kleinere kinderen is het meertje in Hollersbach en het iets grotere meer ligt in Uttendorf, met glijbaan.

Het gebied rondom Bramberg is bekend vanwege de aanwezigheid van edelstenen in de bodem, veel mensen organiseren tochtjes om hun geluk te beproeven. Het Habachdal is bekend als het Smaragddal, excursies behoren tot de mogelijkheden.

Großglockner auto route

De ‘Großglockner Hochalpenstraße’ is uniek en zeker een tocht waard. De weg met zijn vele bochten brengt u na 48km op 2500 meter hoogte naar het bezoekerscentrum, met een adembenemend uitzicht op de Großglockner. Van daaruit kunt u de gletcher op of over een pad langs de gletcher lopen. Er is tevens een restaurant.

Overige activiteiten

Andere activiteiten zijn o.a.: Nordic Walking, in-line skating, tennis, pijl en boog schieten, paragliding, mountain-biking en curling. Wandelkaarten zijn bij het Toeristenbureau af te halen. Mittersill/Stuhlfelden heeft een golf club en er is Wildpark “Ferleiten Fusch”.

Vliegvissen is populair in het dal. In Mittersill (9km) kan een vergunning gekocht worden voor het hele gebied (130km langs de Salzach Rivier) en voor 8 meertjes.

Iets verderop in het dal ligt het stadje Mittersill met allerlei winkelmogelijkheden van ski- en bergspullen t/m modewinkels. Het Kasteel Mittersill is soms te bezichtigen. Vanuit Mittersill kunt u ’s zomers wekelijks met een stoomtrein naar Zell am See. Zell am See zelf is heel bekend en een gezellig stadje.

 

Muehlbach

In het dorpje Muehlbach zelf in een kleine supermarkt, een bank, een hotel, een bakkerij met koffieshop en een buitenbad. Het volgende dorp in het dal is Bramberg, wat makkelijk te voet te bereiken is. Hier kunt u verschillende restaurants en hotels vinden, meer winkels en supermarkten (o.a. M-Preis die op zaterdag tot 18 uur open is). Het lokale Toeristenbureau is ook hier gevestigd. In de zomer op vrijdagavonden worden er muziekavonden georganiseerd met de Trachtenmusikkapelle en op vrijdagochtend is er een kleine markt met lokale produkten in het Samplhaus. In september is er een wijnfestival.

Het volledige programma vindt u op de website van het Toeristenbureau www.wildkogel-arena.at. Het Nationalpark Museum Bramberg is erg de moeite waard met een prachtige uitgebreide verzameling lokaal-gevonden mineralen. In de buurt van de nieuwe Smaragdkabelbaan zijn verschillende nieuwe café’s, restaurants en sportwinkels gekomen.