Het gebied rond ons chalet is bekend om de vele ski-en snowboarding mogelijkheden. Aangezien het gebied nog niet zo populair is als andere, duurdere delen van het land, is het nog lekker rustiger. Er zijn veel kabelbanen in dit gebied, zoals:

  1. Smaragdbahn Wildkogel Kabelbaan naar de Wildkogel Ski Arena in Bramberg en Neukirchen: kan per gratis bus heel makkelijk bereikt worden. Vanaf ons chalet is het 2-3 minuten lopen naar de bushalte. Het skigebied hoort bij de Kitzbüheler Alpen en biedt mogelijkheden voor beginnende-en gevorderde skiërs, met 45% blauwe, 40% rode en 15% zwarte pistes
  2. Panoramakabelbaan naar de Kitzbüheler Ski Arena in Hollersbach: is ook een hele korte bustocht, autorit of zelfs te voet, na 2km te bereiken. Deze baan leidt naar een gebied met 53 liften, met een totale lengte van 145km
  3. Dichterbij ligt de Wennser Gletscherbaan, een oefenliftje net aan de andere kant van de Salzach Rivier bij Bramberg

Er zijn nog verschillende ski gebieden die makkelijk bereikbaar zijn per auto, zoals:

Een van de attracties van dit gebied is de (waarschijnlijk) langste rodelbaan in de wereld. Met de lift vanuit Neukirchen omhoog en dan kan men 14 kilometer naar Bramberg rodelen. ’s Avonds is de baan verlicht en blijft dinsdag- en vrijdagavonden langer open.

Verder is er een ijsbaan waar men kan schaatsen of curling spelen. Ook kunt u een tochtje met paard en wagen/slee maken.

Wij wisten het natuurlijk allang dat Wildkogel een wintersportparadijs is, maar in 2015 werd dit op de nationale televisie in Nederland nog maar eens bevestigd:

Boek vandaag nog een top vakantie in dit wintersportparadijs en verblijf in onze villa: villazeppelin@gmail.com