Villa Zeppelin is een traditioneel houten chalet, gebouwd in 1922. Veel van de originele houten betimmering is bewaard gebleven, ook al is het huis gerenoveerd om gedeeltelijk appartementen te maken. Vroeger stond ons chalet op een groot stuk grond. En nu is het nog steeds in 750 m2. Aan drie kanten van ons chalet zijn balkons met een schitterend uitzicht over de bergen.

Graaf Ferdinand Ludwig Karl von Zeppelin

Het huis werd in 1927 gekocht door Graaf Ferdinand Ludwig Karl von Zeppelin, de oudste zoon van de broer van de uitvinder van de luchtschepen. Hij was ook werkzaam bij het maken van luchtschepen en was vooral betrokken bij het ontwikkelen van welke gasmengsel in luchtschepen gedaan moest worden. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van helium, hetgeen een opmerkelijk detail is als men aan de ramp van de Hindenburg denkt.

Aan de muur op de eerste verdieping hangen verschillende foto’s van de luchtschepen; hoe ze gebouwd werden en wie er in en mee vloog. Als onze gasten geïnteresseerd zijn om meer te lezen, hebben we verschillende boeken die wij graag uitlenen.

Toen de dochter van ‘onze’ Graaf, Grafin (Erika) Sonja eenmaal gepensioneerd was, verkocht ze in 1982 zowel het chalet als het grootste gedeelte van de grond. De buren herinneren zich de Graaf nog goed en hebben ons verteld dat ze hem aan het werk zagen in zijn studeerkamer, wat nu de slaapkamer van het Smaragdappartement is.

[hr]

Neem contact op voor boekingen

[hr]